Вецер шапоча, шумiць i шукае прытулку, З моцай зрывае апошняе лiсцейка з дрэý. Я прыгадаю знаёмую цiхую вулку. Вецер падхопiць мяне, як мелодыi спеý.
Ён панясе мяне ýдалеч на крылах шырокiх, Каб неспазнаную тайну мне цiха адкрыць. Ýдалеч, па гонкiх бярозках i сiнiх глыбокiх Рэках, дзе цягнецца тонкая захаду нiць.
- Вецер ласкавы, пра што ж ты мне хочаш паведаць? - Вочы закрыю i цiхенька так прашапчу, - - Можа, раскрыеш мне любага сэрца сакрэты? - Вось што, любiць сапраýды я цябе навучу.
Там, дзе на небе мiгцяць незабыуныя зоры, Там, дзе сузор'i за рукi бяруцца iзноý, Дзе беларускiя далi, палi i прасторы Цiха i з радасцю шчыра пяюць пра любоý,
Там ты спазнаеш: любоý не спужае нянасце, Бо анiякiх няма перашкод для любвi. Ведай: любiць - найвялiкшае, вечнае шчасце, Што толькi дадзена Богам спазнаць нам на гэтай зямлi.
_________________ "И кто примет одно такое дитя во имя Мое, тот Меня принимает". Мф.18,5
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2